Ekonomi

Muş’ta hayvanlar için kesilen otlar malçla biçilerek saman haline getiriliyor

Geniş ovası ve verimli meraları ile tarım ve hayvancılığın merkezi olan Muş’ta kış mevsimi gelmeden hayvanlar için kesilen otlar saman haline getirilerek saman haline getiriliyor.

Muş’ta tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçiler, tırpan ve traktörlerle kestikleri otları gezici güveler yardımıyla saman haline getirerek kışın hayvanlarına veriyor. Kış mevsiminde hayvanlarını beslemek için sıcak havaya rağmen kestiği otları samana dönüştüren çiftçiler, bu samanları koruyarak kışın karda hayvanlarını beslemek için kullanıyor.

Sabahın erken saatlerinde işbaşı yapan Muş’ta çiftçiler, günün en sıcak saatinde kestikleri çimleri biçerek kış sezonu hazırlıklarına başladı. Köylüler bir yandan tırmıkla otları toplarken, diğer yandan toplanan işleri traktörün arkasına atarak saman haline getiriyor.

Kestikleri otları samana atarak saman haline getiren çiftçilerden Muhtesim Yalçınkaya, sabahın erken saatlerinde saman çalışmasına başladıklarını belirterek, “Bir ay önce biçtiğimiz otları kurumaya bıraktık. .Şimdi otlarımızı samana çevirdikten sonra köye götürüp kışın hayvanlarımız için saklıyoruz.Saat 04.00’de başlayıp gece 00.00’a kadar çalışmalarımıza devam ediyoruz.Tabii ki belli zamanlarda molalar da veriyoruz. Gündüz saatlerinde hava sıcaklıkları oldukça yüksektir. – MUS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu